Toggle Menu

Offerte

geheel vrijblijvende prijsaanvraag

Hartelijke dank voor uw bericht, wij zorgen ervoor dat u binnen twee werkdagen een reactie van ons heeft.
Hartelijk groet, Team Utrecht City Meetings

Koffie / Thee:

Overnachting:

boeken:

welkom@UtrechtCityMeeting.com

Happy Mondays: ze bestaan echt!

Eerder opstaan
Het helpt echt! Sta eens een halfuurtje eerder op de maandagochtend. Je kan dan de dag rustig beginnen maar het heeft ook effect op de rest van de week. Doordat je jezelf nu die extra minuten gunt ga je zien dat er veel meer in je dag zit dan je aanvankelijk had gedacht.

Bereid je maandag voor
De grootste reden waarom een maandag licht chaotisch kan aanvoelen is omdat we er meestal niet aan denken totdat de maandagochtend er is. Door kleine dingentjes aan te passen in je planning en al wat dingen voor te bereiden in het weekend is de maandag echt een fluitje van een cent! Bedenk alvast wat je aan wilt op maandag en bereid je lunch voor. Misschien wil je wel even sporten. Pak die sporttas dan ook vast in en neem hem mee zodat je daadwerkelijk ook op tijd bent voor je sportles. Maak ook een to-do lijst met wat die week moet gebeuren en vink maandag al een aantal dingen af. Je zult merken dat dit een positief gevoel geeft.

Heb iets op maandag om naar uit te kijken
Het is natuurlijk ook de manier waarop je de maandag benadert. Zorg ervoor dat je op maandag iets inplant waar je naar uit kan kijken. Het mag zelfs iets kleins zijn als een lekkere koffie to go halen bij je favoriete koffiezaakje. Mocht dit echt niet passen in je dag. Zet dan een doel voor die dag dat je helpt focussen en aan het einde van de dag ga je met een voldaan gevoel naar huis. Ook als je niet alles af hebt focus dan op het positieve. Je hebt een start gemaakt en de rest van de week staat nog voor je klaar.
 
Hou het weekend in de gaten
Ik denk dat ik voor heel veel mensen spreek dat we in het weekend de teugels allemaal iets laten vieren. Dit is niet erg… het is tenslotte weekend! Maar hou er rekening mee dat je lichaam dat ook voelt. Ga je later slapen dan normaal, dan verwacht je lichaam de volgende dag hetzelfde. Als je de dag erna kan uitslapen is er geen probleem. Maar op maandag roept de plicht weer. Alleen nu zal je lichaam hier wat minder om staan te springen en wellicht voel je je daarom wat vermoeider of meer prikkelbaar. Door op te letten dat je niet heel veel later gaat slapen dan normaal ga je merken dat de maandagochtend heel anders aanvoelt.

 

This website is brought to you by Lawless & Lotski